Soudabond 641

Omschrijving
Soudabond 641 is een 1-component constructielijm op polyurethaanbasis
ontwikkeld voor het verlijmen van verbindingshoeken in aluminium raamprofielen middels pré-injectie (inspuiten voor assemblage).
Eigenschappen
- Goede hechting op aluminium
- Snelle sterkteopbouw
- Zeer hoge eindsterkte
- Oplosmiddel- en watervrij
- Vochtuithardend
- Vullend vermogen (opschuimend)
- Gebruiksklaar
Toepassingen
- Het verlijmen van verbindingshoeken in geëxtrudeerde aluminium raamprofielen middels pré-injectie (inspuiten voor assemblage).
- Het verlijmen van diverse metalen
Gebruiksaanwijzingen
Aanbrengmethode: Breng met behulp van een hand- of pneumatisch kit-pistool voldoende Soudabond 641 aan in het afgesneden raamprofiel en schuif het hoekstuk (binnen de velvormingstijd) in het raamprofiel. Extra bevochtigen om de doorharding te versnellen is noodzakelijk. Let daarbij wel op om de snijkanten niet (te) nat te maken, daarom wordt Soudal AluSeal op de snijkant best aangebracht voor het injecteren van Soudabond 641. Andere mogelijkheid bestaat er in het hoekstuk onder te dompelen in water vlak voor montage, zodat er geen water op de snijkanten of AluSeal komt. Het samenpersen van de materialen, gedurende de uitharding, is vereist om de hoogst mogelijke eindsterkte te bereiken. Het gebruik van Soudabond 641 wordt best beperkt tot de pre-injectiemethode (aanbrengen voor assemblage). Voor het verlijmen via post-injectie wordt best Soudabond 642 Duo, een zelfuithardend 2 componenten systeem gebruikt.
Reinigingsmiddel: Soudabond 641 kan, voordat uitharding heeft plaatsgevonden, met Soudal Gun and Foam Cleaner van materialen en gereedschap verwijderd worden.
Uitgeharde Soudabond 641 kan enkel mechanisch verwijderd worden.
Reparatiemogelijkheid: Met hetzelfde product.