Soudabond 642 Duo

Omschrijving
Soudabond 642 Duo is een 2-componenten PU lijm, geschikt voor de verlijming van aluminium hoekprofielen in geëxtrudeerde raamprofielen.
Eigenschappen
- Vochtonafhankelijke doorharding
- Oplosmiddelvrij
- Watervrij
- Snelle sterkteopbouw
- Zeer hoge eindsterkte
- Goed ‘vullend’ vermogen
- Krimpvrij
- Universeel inzetbaar
Toepassingen
- Soudabond 642 DUO is uitermate geschikt voor het middels post-injectie verlijmen van aluminium verbindingshoeken in geëxtrudeerde raamprofielen.
- Tevens geschikt voor de verlijming van metalen in andere toepassingen.
Gebruiksaanwijzingen
Aanbrengmethode: Met hand- of pneumatisch kitpistool. Bij gebruik van pneumatisch pistool mag de druk maximaal 4,5 bar bedragen.
Groene afsluiter uit koker verwijderen en statische menger monteren. De eerste 10 cm van het product uitspuiten op een stuk karton tot homogene
menging van het product.
Breng Soudabond 642 DUO, na assembleren van het aluminium kozijn, middels post-injectie, in de daartoe voorziene openingen aan. Snijd hierbij de bijgeleverde statische menger niet af. Indien postinjectie niet mogelijk is kan het gemengde product, alvorens de raamprofielen samen te persen, eveneens in de raamprofielen aangebracht worden. Voor overige metaalverlijmingen het gemengde product aanbrengen op één van de te verlijmen ondergronden. De materialen binnen 60 minuten samenvoegen en gedurende minimaal 4 uur klemmen. Het samenpersen van de materialen, gedurende de uitharding, is noodzakelijk om de hoogst mogelijke eindsterkte te bereiken.
Omwille van het uithardingsproces van de gemengde componenten kan het mengsel na 45 minuten niet meer verwerkt worden. Indien nodig dient men de statische menger te vervangen. Niet gemengde componenten kunnen, indien men deze na gebruik goed afsluit met de groene afsluiter, nog enige maanden in de koker bewaard worden.
Verwerkingstemperatuur: +5°C tot +35°C
Reparatiemogelijkheid: met hetzelfde materiaal
Reinigingsmiddel: Soudabond 642 DUO kan, voordat uitharding heeft plaatsgevonden, met Soudal Gun and Foam Cleaner van materialen en
gereedschap verwijderd worden. Uitgeharde lijm kan mechanisch verwijderd worden.