Historie

Soudal N.V. ble grunnlagt i 1966 av Mr. Vic Swerts
 
Siden stiftelsen, gjort av Mr. Vic Swerts, har Soudal vært en av de viktigste Europeiske produsentene av silikonfugemasser.
 
I 1966 kjøpte Mr. Swerts et lite firma lokalisert i Ossenmarkt i Antwerpen og spesialiserte seg i sveisemateriell og produksjon av polyestersparkel for bilopprettere. Etter to år flyttet firmaet til Turnhout og inn i de forhenværende lokalitetene til Mr. Swerts foreldre.
 
Mr. Swerts investerte tungt i en høyteknologisk vakuum mikser for produksjon av polyestersparkel og høykvalitets silikoner. Det første året i Turnhout var produksjonen på 5000 patroner silikon. Siden den gang har firmaet vokst fra å være en liten familie bedrift til det multinasjonale selskapet det er i dag.
 
Etter noen år ble produksjonslokalene uegnet for videre ekspansjon. Det ble bygget en ny 2000m² stor produksjonshall på Turnhout Industriområde i 1976. I 1981 flyttet man også kontorene til Turnhout, og Soudal NV ble stiftet. Fra da av startet veksten virkelig å akselerere. Den sentrale beliggenheten til Belgia viste seg å være ideell for videreutvikling av eksporten.
 
I 1981 stod eksporten for 25% av totalomsetningen. Denne andelen økte til 90% i 2004.
 
Soudal sine lokaliteter ekspanderte til 11,000m² i 1985.
 
I 1992 gjorde Soudal sitt første oppkjøp ved ervervelsen av den Franske konkurrenten Ayrton. Denne ervervelsen ga Soudal en veldig viktig markedsandel i Frankrige og en logistisk plattform for å optimalisere egen distribusjon og service. Det var også i 1992 at Soudal, som en av de første innen sitt forretningsområde, oppnådde ISO 9002 godkjenningen. Firmaets hengivenhet for kvalitet dannet grunnlaget for godkjenningen.
 
Til tross for at brannsikkerhet og beskyttelse alltid har hatt en nøkkelrolle hos Soudal, brøt det ut en illsint brann på lageret og i produksjonslokalene for polyuretan skum i 1993. Takket være fantastisk innsatts fra medarbeiderne var lageret og produksjonen 100% oppe og gikk igjen mindre enn et år senere.
 
Skumfabrikken var flyttet til en helt ny fabrikk som startet produksjonen i 1994. Denne fabrikken var utviklet spesielt for produksjon av PU skum i aerosolbokser.
 
I mellomtiden nådde salget på eksport nye høyder. I 1996 ble Soudal Polen etablert som det første salgskontoret i det nye Øst-Europa. Innen utgangen at dette året var alle målene for dette datterselskapet oppnådd.
1. juli 1997 fullførte Soudal ervervelsen av Finished Building & Construction Silicones department of BAVG, et heleid datterselskap av Bayer AG i Leverkusen. Ervervelsen innebar all eiendom, fabrikker og utstyr, arbeidere og kundebase. Overtakelsen av denne fabrikken ga Soudal en sterk posisjon i Tyskland, Europas største marked for fugemasse og PU skum.
 
Nesten umiddelbart startet arbeidet med å doble produksjons og lagerkapasiteten. Soudal Leverkusen flyttet inn i de nye lokalitetene sommeren 1999.

I Turhout var det et skrikende behov for en utvidelse av lageret for ferdig produserte varer. Tidlig i 1999 åpnet et nytt lager i nærheten av eksisterende lokaler. Det nye lageret doblet lagerarealet, noe som ga Soudal anledning til å redusere ledetiden betraktelig.

Deretter ble det etablert salgskontorer i Estland, Latvia, Litauen, Romania og Ungarn. I 1999 åpnet Soudal salgskontorer med lager fasiliteter i Shanghai (Kina) og i England. Derfra kunne Soudal serve sine markeder tettere og med kortere avstand.

I 2004 ble det oppført et lager tett inntil fabrikk 2 i Turnhout, for dermed effektivt doble lagerholdet igjen. Samme året kjøpte Soudal den Belgiske fabrikken Rectavit N.V.

I nesten 40 år har Soudal tilbudt mer enn "et produkt som gjør jobben". Kvalitet, skreddersydde løsninger og en topp ettermarkedservice er alle elementer som gjør dette firmaet til en suksesshistorie.