SMX506

Soudal er den første produsenten av fugemasser som kan tilby fugemasse utviklet og godkjent for bruk på selvrensende glass. SMX® 506 fugemasse er godkjent for Pilkington Activ™ og Saint-Gobain Bioclean® selvrensende glass.

Første selvrensende fugemasse for glass: SMX 506

Soudal, den Belgiske produsenten av spesielle kjemikalier til konstruksjons industri, har alltid vært den ledende teknologist sett, innenfor fugemasser og PU skum i flere årtier. Nyheten med selvrensende glass, og utfordringene rundt fugemasser til disse, ble selvfølgelig først løst av Soudals laboratorium.

Rengjørings funksjon

Selvrensende glass er tilgjengelige hos Pilkington(ActivTM) og Saint-Gobain Glass(SGG Bioclean®).

Disse glasstypene har en dobbeltvirkning som bruker naturens egenskaper til å holde glasset fritt for organisk skitt. Dermed får du ikke bare den praktiske fordelen ved mindre rengjøring, men samtidig også renere og penere vinduer.

Funksjonen er basert på to prinsipper:

  • Når belegget på vinduet utsettes for dagslys skjer det en reaksjon som bryter ned og løsner den organiske skitten på glasset.
  • Deretter renses dette ved hjelp av regnvann som skyller skitten vekk fra glasset.

Dessverre så har disse egenskapene blitt begrenset i installationen på grunn av at tradisjonelle silikonfuger er hydrophobic og kan ødelegge områder av glasset opp til 10 cm inne i rammen og effektivt beskytte den selvrensende mekanismen slik at regnet "perler" på overflate i stede for å skylle skitten vekk. Resultatet blir en lite pen "foto ramme" effekt, hvor kantene på vinduet forblir skitten og midten ren.

SMX® 506 løser dette problemet!

Som en løsning på dette problemet, presanterer Soudal nå den første ISO 11600 G – 20 LM godkjente fugemasse, spesielt fremstillt til bruk sammen med selvrensende glass. Dette produkt: SMX® 506, er testet og godkjendt til Pilkington Activ TM glass og SGG Bioclean®. Det påføres glasset uten primer, det er silikon fritt og etterlater den selvrensende funksjonen fullstendig uberørt. SMX® 506 er godkjent av IFT (Institut für Fenstertechnik) i Rosenheim, Tyskland.

Med SMX® 506, tilbyr Soudal en komplett løsning til installasjon avselvrensende glass. Til fuger mellom murstein og vindusrammen, anbefales Soudaseal 215 LM, en fremragende elastisk fuge uten påvirkning på de selvrensende funksjonene.