Erklæring om informasjonskapsler

Hva er en informasjonskapsel?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på dette nettstedet. En informasjonskapsel er et liten fil som sendes sammen med sider fra dette nettstedet [og/eller Flash-applikasjoner], og som nettleseren din lagrer på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen din. Informasjonen som er lagret i denne filen kan bli sendt tilbake til serverne våre ved senere besøk.

Bruk av permanente informasjonskapsler

Ved hjelp av en permanent informasjonskapsel kan vi gjenkjenne deg når du besøker nettstedet vårt igjen. Dermed kan nettstedet skreddersys spesielt etter dine ønsker. Når du har gitt tillatelse til å lagre informasjonskapsler, kan vi også huske det ved hjelp av en informasjonskapsel. Det betyr at du ikke trenger å velge innstillinger hver gang, slik at du sparer tid og kan bruke nettstedet på en bedre måte. Du kan slette permanente informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren din.

Bruk av øktinformasjonskapsler

Ved hjelp av en øktinformasjonskapsel kan vi se hvilke deler av nettstedet du har brukt i løpet av dette besøket. Vi kan tilpasse tjenestene våre i størst mulig grad til brukernes atferd. Disse informasjonskapslene blir automatisk slettet når du lukker nettleseren din.

Google Analytics

En informasjonskapsel fra det amerikanske selskapet Google blir lagret via nettstedet vårt som en del av tjenesten "Analytics". Vi bruker denne tjenesten til å spore og få rapporter om hvordan brukerne bruker nettstedet. Google kan videreformidle denne informasjonen til tredjepart hvis Google pålegges ved lov å gjøre det, eller hvis tredjeparter behandler informasjon på vegne av Google. Vi har ingen innvirkning på dette. Vi har ikke gitt Google tillatelse til å bruke den innhentede analyseinformasjonen til andre Google-tjenester.

Informasjonen som samles inn av Google er i størst mulig grad anonymisert. Vi understreker at IP-adressen din ikke blir oppgitt. Informasjonen overføres til og lagres av Google på servere i USA. Google følger prinsippene i Privacy Shield, og er tilknyttet det Privacy Shield-programmet fra nærings- og handelsdepartementet i USA. Det betyr at behandling av alle personopplysninger er underlagt egnet beskyttelse.

Slå på og av informasjonskapsler, og slette dem

Du finner mer informasjon om hvordan du kan slå informasjonskapsler på og av, samt slette dem, i instruksjonene og/eller hjelpefunksjonen i nettleseren din.

Vær oppmerksom på at nettstedets funksjonalitet kan bli påvirket hvis en informasjonskapsel deaktiveres eller fjernes.