Soudal N.V. is een vooraanstaand fabrikant van silicone, lijm, PU schuim en vele andere producten voor bouw, industrie en Doe-Het-Zelf met hoofdzetel in Turnhout. Vestigingen in 44 landen waarborgen een optimale technische en logistieke dienstverlening. Op deze site vindt U nieuwigheden, producten en wetenswaardigheden van de Soudal groep wereldwijd.


Victor Campenaerts breekt werelduurrecord!

 

Soudal realiseert twee buitenlandse overnames in één week

Soudal kondigt opnieuw de overname aan van twee exclusieve distributeurs in het buitenland. In Nieuw-Zeeland wordt de lokale partner Holdfast NZ Ltd. overgenomen, in Finland wordt Joints Oy de lokale Soudal-vestiging. Symbolisch voor de mondiale expansiepolitiek van Soudal is dat de beide vestigingen nagenoeg perfect elkaars tegenvoeters zijn.

Zowel Holdfast NZ Ltd. in Nieuw-Zeeland als het Finse Joints Oy zijn reeds meerdere decennia de exclusieve Soudal-verdeler in hun land. Het Nieuw-Zeelandse Holdfast, een lokale grootdistributeur naar de bouw, industrie en retail, is een familiebedrijf dat in 2018 ca 13 mio. € omzet realiseert en 44 mensen tewerkstelt. Het Finse Joints zal 2018 afsluiten met een omzet van circa 6 mio. € en heeft 12 werknemers in dienst.

Lees meer in het persbericht.

Holdfast New Zealand acquisition Soudal Joints Oy Finland acquisition Soudal

Soudal installeert 10.000m² zonnepanelen

Soudal heeft afgelopen zomer bovenop het dak van Plant 2 aan de Turnhoutse Veedijk zonnepanelen geïnstalleerd. De investering in deze alternatieve energiebron is een zoveelste stap voor Soudal in haar ambitie om op een duurzame manier haar bedrijfsvoering verder uit te bouwen.
Zonnepanelen Plant 2 Soudal Turnhout Concreet gaat het om een fotovoltaïsche installatie van 2727 zonnepanelen verspreid over een oppervlakte van 10.000m². Dit is goed voor een geïnstalleerd vermogen van 750 kWp. De totaalinvestering van 600.000 euro zou over een realistische termijn van 8 jaar terugverdiend dienen te worden.

Aan de investering ligt echter eerder een ecologische dan een economische reflex ten grondslag. Veeleer dan een terugverdieneffect of een gedeeltelijke onafhankelijkheid van de reguliere stroomvoorziening, beoogt Soudal mee te werken aan de circulaire economie en het groener worden van het Belgische stroomnet.

Lees meer in het persbericht.

Australië wordt 65e filiaal van Soudal

Vier jaar nadat Soudal een meerderheidsaandeel nam in haar exclusieve Australische distributeur Soudis, neemt het bedrijf haar lokale partner nu volledig over.

Op 1 maart 2014 nam Soudal een meerderheidsaandeel van 60% in het toenmalige Soudis, de exclusieve lokale distributeur in Australië. Om de integratie van het bedrijf binnen de wereldwijde Soudal-structuur te versterken, werd de naam gewijzigd in Soudal PTY Ltd. Vier jaar later wordt het in Sydney gevestigde filiaal nu volledig overgenomen. Soudal PTY Ltd. realiseert op het moment van de volledige overname met 32 werknemers een omzet van $ 30 miljoen.

Lees meer in het persbericht.

Acquisitie Soudal Australia

Soudal neemt Koreaanse siliconeproducent Dong Yang over

Dong Yang acquisition Soudal

Soudal neemt de Zuid-Koreaanse siliconeproducent Dong Yang Silicone Co. Ltd. over. Het bedrijf realiseert in 2017 een omzet van 30 miljoen euro en heeft een portfolio gelijkaardig aan het assortiment van Soudal. De overname is een volgende stap in de geografische uitbreiding van Soudal en versterkt verder haar positie in Azië.

Dong Yang Silicone werd in 2003 in Zuid-Korea opgericht voor de ontwikkeling en productie van silicone-, MS- en acrylvoegkitten. Het bedrijf stelt 52 mensen tewerk en richt zich voornamelijk op de bouwsector, de industriële markt en de beglazingsindustrie. Hierin bekleedt Dong Yang een top 3-positie op de Koreaanse thuismarkt.

Het huidige management zal aan het roer blijven en voor het personeel is er werkzekerheid voorzien. Voor de volgende jaren worden zelfs capaciteitsuitbreiding en bijkomende aanwervingen voorzien.

Lees meer in het persbericht.

Dony Yang acquisition Soudal

Soudal neemt lijmenproducent Mitol over

Soudal neemt de Sloveense lijmenproducent Mitol over. Het bedrijf realiseert een omzet van 17 miljoen euro met een productportfolio van meer dan 500 hoogwaardige, technische lijmen. Met deze overname verstevigt Soudal zijn positie in de industriële lijmenmarkt.
Soudal Mitol

Mitol werd origineel in 1947 als zuivelbedrijf opgericht in het Sloveense Sežana. In 1954 werd de eerste lijm ontwikkeld. In de volgende decennia breidde Mitol haar activiteiten uit naar de productie van synthetische lijmen. Het bedrijf verwierf een sterke positie in de Balkan, waarna nieuwe exportmarkten werden verkend.

Momenteel realiseert Mitol 60% van haar omzet in export naar meer dan 30 landen en stelt het bedrijf 81 mensen tewerk. Mitols productportfolio bestaat uit dispersies, hotmelt- en PVA/PU-gebaseerde lijmen. Deze producten zijn voornamelijk bestemd voor de professionele houtverwerkingsindustrie, de papier- en verpakkingsindustrie en het verlijmen van vloerbekleding.

Soudals langetermijnvisie voor Mitol is om van het bedrijf een Oost-Europees ‘center of excellence’ voor lijmen en dispersies te maken.

Lees meer in het persbericht.

Soudal Mitol Soudal Mitol

Soudal Bike Range voor het onderhoud van fietsen

In nauwe samenwerking met de mecaniciens van de Lotto Soudal-wielerploeg heeft Soudal een compleet productengamma ontwikkeld voor het onderhoud van koersfietsen en mountainbikes: de Soudal Bike Range. De verpakkingen werden speciaal aangepast voor de ploeg om een optimaal gebruik van de producten te garanderen.

De producten zijn van professionele kwaliteit, zeer universeel inzetbaar, laagdrempelig in gebruik en nu ook beschikbaar voor het grote publiek.

Soudal Bike Range

De Soudal Bike Range bestaat uit 14 producten in 3 groepen:

 • De reinigingsmiddelen bestaan uit algemene en specifieke reinigingsproducten voor een complete reiniging van de fiets.
 • Goede smeermiddelen zijn voor de fietsketting onmisbaar. De 4 zeer specifieke typen zijn ontwikkeld voor verschillende weersomstandigheden waardoor de ketting altijd soepel loopt.
 • Voor de fietsliefhebber die zijn fiets wil monteren en demonteren hebben we verschillende monteerpasta’s ontwikkeld. Deze pasta’s zorgen ervoor dat bij het monteren de materialen minder hard tegen elkaar schuren en zo het materiaal langer meegaat.

Op de website www.soudal.bike vindt u alle producten van de Soudal Bike Range terug. Bij elk product staat een instructiefilmpje, gemaakt door de mecaniciens van de Lotto Soudal ploeg.

De producten van de Soudal Bike Range zijn binnenkort verkrijgbaar in de betere doe-het-zelf winkel en fietsspeciaalzaak

Website Soudal Bike Range


ALL you need is ... Fix ALL

Soudal Fix ALL 2014
Soudal Fix ALL is een begrip voor elke professional en doe-het-zelver. Ontwikkeld met exclusieve SMX® technologie voldoet deze allround krachtpatser aan de noden van de gebruikers:lijmen, monteren en afdichten op alle ondergronden, in alle omstandigheden en op een gebruiks- en milieuvriendelijke manier met 1 product.


Het Fix ALL assortiment is nu vernieuwd:
 • Nieuw in de Fix ALL familie:
  Fix ALL X-treme Power voor extreme verlijming
 • Fix ALL Classic wordt Fix ALL Flexi: zelfde kwaliteit - andere naam
 • Nieuwe verpakkingen en kartonpresentatie anno 2014: duidelijker en attractiever
 • Nieuwe demo videos instore en op Youtube
 • Nieuwe website
 • Facebook pagina Fix ALL Facebook

Fix ALL X-treme Power voor EXTREME KRACHT
Fix ALL Xtreme
 • Onmiddellijk vast!
 • Zonder ondersteuning tot 400 kg/m2
Voordelen Fix ALL X-treme:
 • AANBRENGEN, AANDRUKKEN, KLAAR!
 • X-TREEM hoge aanvangshechting
 • ALLE materialen, ALLE ondergronden
 • VLOT verwerkbaar
Folder herlancering Fix ALL 2014

Consumentenfolder Fix ALL 2014

Soudal innoveert en verrast met oersterke T-REX® !

Met de lancering van de T-REX® brengt Soudal het beste van de Oertijd naar het heden : revolutionaire oerdegelijke montagelijmen, versterkt met extra vezels! Deze zorgen voor een snelle krachtopbouw en hoge eindsterkte. Boren, schroeven of spijkeren behoren voorgoed tot het verleden!
Het nieuwe assortiment bevat 3 producten, gaande van een lijm die ideaal is om decoratieve elementen te bevestigen tot een lijm om extra zware lasten te monteren. Deze 3 zijn één voor één zeer ecologisch en hebben elk hun eigen specialiteit:

T-Rex Montage Super
Ideaal voor decoratieve toepassingen binnenshuis

T-Rex Montage Direct Vast
Dé allerhoogste aanvangs-hechting beschikbaar op de markt: 300kg/m²!!

T-Rex Montage Transparent
100% transparant na droging

Website T-Rex Montage

Genius Gun: nieuw geniaal PU-schuim systeem

Een wereldprimeur in de markt van de PU schuimen … gewoonweg geniaal!

Soudal Genius Gun Regelmatige gebruikers van handschuim ondervinden vaak ongemakken zoals het tegelijkertijd moeten vasthouden van de bus en het bedienen van de adapter, de moeilijke dosering van het schuim en vooral de beperkte houdbaarheid van het schuim nadat de bus geopend is.
 
Als bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en steeds oor heeft voor de noden in de markt, heeft Soudal de voorbije 2 jaar ijverig gewerkt aan een oplossing. En het resultaat mag er wezen; de GENIUS GUN ®… het handigste systeem voor het gebruik van manueel PU schuim is een waarheid.
 
Genius Gun is een gloednieuwe gepatenteerde spuitkop die toelaat het PU schuim exact te doseren. Bovendien ligt deze ergonomische handgreep perfect in de hand waardoor de bus met 1 hand bediend kan worden. Tenslotte laat het ingebouwde sluitsysteem toe om de bus na gebruik af te sluiten en ze tot 6 weken later te hergebruiken.
 
Soudal Genius Gun
Kortom, Genius Gun
 • ligt perfect in de hand
 • is exact te doseren
 • is eenvoudig hersluitbaar
Genius Gun, gewoonweg geniaal!
 
 
Verkrijgbaar voor zowel de professionele vakman als de doe-het-zelver.

Lees meer over de Genius Gun

Genius Gun website en demo video
 

Soudal jaarverslag 2017

Soudal Annual Report 2017

De belangrijkste wereldwijde ontwikkelingen, gebeurtenissen en cijfers over 2017 kunt u lezen in het online jaarverslag.

Klik hier

Soudal is BENOvatie voorloper

Soudal BENOveren

De Vlaamse Overheid, onder leiding van Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein, en 14 toonaangevende bedrijven ondertekenden het BENOvatie-pact.

Read more...

Soudal is een Wereldspeler

Soudal Wereldspeler

In de zakenkrant De Tijd is er actueel een reeks over Belgische ondernemingen die zich tot wereldspelers hebben ontwikkeld. Bedrijven die het kleine België ontgroeid zijn, en voluit voor de wereldmarkt gaan. Wat is het verhaal achter hun internationaal succes?

Het 3e deel in de reeks gaat over het verhaal van Soudal.

Lees hier het artikel over Soudal

Fix ALL - Volt ReclametestEind oktober is Fix ALL in het bekende Vlaamse TV-programma VOLT onderworpen aan haar Reclametest. Het programma stuurde Kobe Ilsen letterlijk de lucht in voor hun alom bekende reclametest. Afgaande op het reclamefilmpje dat Soudal in 2014 bij de lancering van Fix ALL X-treme Power de wereld instuurde, onderzocht Kobe of het effectief mogelijk is om bakstenen op een muur te verlijmen en hier vervolgens op te klimmen. Kobe kleefde en klom omhoog, waarmee Fix ALL X-treme Power de befaamde reclametest doorstond.

Bekijk de video

CE-markering voor bouwproducten

Met ingang van 1 juli 2013 is de EU Construction Products Regulation (CPR) in werking getreden. CE-markering voor vele bouwmaterialen is van kracht in alle lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) met inbegrip van Zwitserland en Turkije.
 
Voor mastieken geldt een co-existentie-periode van 1 jaar (tot 1 juli 2014).
 
Onder de CPR moet elk product dat op de markt gezet wordt, voorzien zijn van een Prestatieverklaring.
 
Soudal, als fabrikant, zal de nodige Soudal producten voorzien van de correcte CE-markering en de Prestatieverklaring opstellen, digitaal of op papier, in de taal waar het product op de markt wordt aangeboden.
 
De komende tijd zullen steeds meer Prestatieverklaringen van onze CE-gemarkeerde producten op de website geplaatst worden. Deze zijn dan te downloaden van de betreffende productpagina's.
 
 

Soudal Window System: website

Luchtdichte raamaansluitingen? Roep koudebruggen een halt toe!
Aanzienlijke verlaging van het E-peil? SWS biedt uitkomst!

De nieuwe SWS website geeft voor de professional (maar ook voor de particulier) via uitgebreide beschrijvingen en foto's veel informatie over

 • De Europese eisen omtrent energiezuinig bouwen (E-peil en K-peil)
 • De invloed van raamaansluitingen op deze normen qua luchtdichtheid en bouwknopen (koudebruggen)
 • Soudal Window System als officieel geteste professionele oplossing voor raamaansluitingen
 • Handleiding voor de installatie van ramen met het Soudal Window System
 • De producten van het Soudal Window System voor zowel de installatie van het schrijnwerk als de afwerking van de SWS-installatie
 • Downloads: inbouwdetails, bestekteksten, technische fiches, folders, certificaten en testrapporten
 • Demofim
 • SWS realisaties/referenties

Soudal Window System.
Het professionele venster-'aansluitsysteem'.
SWS is een combinatie van meerdere producten die de afdichting verzorgen tussen schrijnwerk en metselwerk.


Ga naar de SWS Website

Sitemap

Klik hier voor de Sitemap.