parket plaatsen

Parket plaatsen

Voor een professionele plaatsing van massief of meerlaags parket, is een correcte verwerking net zo belangrijk als de keuze van de gepaste lijm.

Voorbereiding

Laat bij de voorbereiding het parket acclimatiseren in de werkruimte bij een temperatuur van 15 tot 25 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 50 à 75%. De muren moeten goed droog zijn (dus zeker niet onlangs bepleisterd). Nieuwe chape moet volledig droog zijn. Bij zandcement is max. 2% restvocht aanvaardbaar, bij anhydriet chape slechts 0,5%. Onderkelderde vloeren moeten goed geventileerd zijn. Bij vloeren op volle grond moeten deze boven de rooilijn liggen en van een vochtscherm voorzien zijn om opstijgend vocht te voorkomen.

Soudal toepassing parketlijm

Massief parket en kops parket

Hybride parketlijm

Voor massief parket is een kwalitatieve hybride parketlijm, bv. SMX 30Plus ideaal dankzij de combinatie van hoge elasticiteit en eindsterkte. Zo wordt elke beweging van het hout opgevangen. De maximale breedte van de planken wordt in de technische fiche opgegeven. Soudal hybride parketlijmen zijn tevens zeer emissie-arm (GEV Emicode EC1-R Plus) Voor meerlaags parket is reeds een hybride parketlijm als MS 20Plus geschikt.

PU parketlijm

De 2-component PU lijm PU-20P biedt een nog hogere eindsterkte maar met een harde verbinding met de ondergrond. Deze 2-component lijm is door zijn zeer harde, starre verbinding uitermate geschikt voor kops parket.

Soudal toepassing parket verlijmen

Poreuze ondergronden

Dispersie parketlijm

De dispersielijm DS-10P op waterbasis heeft een bijzonder hoog vastestofgehalte (>75%) en is geschikt voor minder watergevoelige parketsoorten op poreuze ondergronden. Klassieke toepassingen zijn mozaïekparket en vernageld tapis op onderparket of spaanplaatbroodjes.

Primers

Op poreuze ondergronden kan een Surface Primer (WBPR-11P) de hechting verbeteren. Wanneer de ondergrond poederig of zanderig is, wordt Deep Primer (WBPR-21P) aanbevolen. Beide primers zijn op waterbasis en geheel oplosmiddelvrij.

Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy

Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
Impressie evenement parketlijm in de Soudal Academy
MS-20 Plus 18kg
Hybride lijm voor parket en houten vloeren
MS-30 Plus 18kg
Hybride lijm voor parket en houten vloeren
SMX-30 Plus 18kg
Hybride lijm voor parket en houten vloeren